Domů Z akcí a projektů SIGurmán v restauraci Koras

SIGurmán v restauraci Koras

Od Redakce

SIGurmán v restauraci Koras

Druhou únorovou sobotu se nás sešlo sedm a všichni jsme měli nějakou představu o tom, co si dáme, poté, co jsme se nechali inspirovat nabídkou jídel na internetu. Leč člověk míní, život mění. V příjemném prostředí restaurace jsme se až na Renatu, která se spokojila se salátem s čerstvě konfitovaným tuňákem a pošírovaným vejcem, nechali zlákat na degustační valentýnské menu. A tak jsme si postupně dopřáli delikátní carpaccio z řecké chobotnice s roketou, zprudka grilované křepelčí prsíčko na jemném dýňovém rizotu, parmazánové cappuccino, v tymiánu marinovaný filet z beskydského býka pečený do růžova podávaný s gratinovaným bramborovým pyré, glazovanou šalotkou a lanýžovým jus, sýrový talíř a jahodový tar-tar v doprovodu vanilkového crčme brűlée.

Shodli jsme se na tom, že restaurace si místo v žebříčku zaslouží, s výraznou pochvalou se setkalo parmazánové cappuccino a někdy příště vyzkoušíme klasickou nabídku. Poděkování za příjemně strávené sobotní odpoledne patří všem účastníkům a Hance Studenské za zorganizování akce.

Autor: Čestmír Kalus (redakčně upraveno)

Zanechat komentář

90 − 80 =

Mohlo by se vám líbit