A čím je přeštické prasátko, lidově přeštík, jedinečné? Je to původní české plemeno vyznačující se vysokou vrstvou tuku, pro kterou bylo původně chováno, dále vysokou plodností a výbornými mateřskými vlastnostmi. Pan číšník nás informoval, že je přeštické prasátko užitečné také jako potenciální dárce srdeční chlopně – to mě velmi zaujalo, bohužel přes vydatné googlení se mi to nepodařilo ověřit. Každopádně pomník, který má v Přešticích, má zaslouženě.
Hlavním chodem bylo mé druhé nejoblíbenější maso – jehněčí svíčková, upravená medium rare tak, jak se na kvalitní maso sluší a patří. Ve vedlejších rolích účinkovaly omáčka z majoránky, pyré z brambor a libečku a opečený tuřín. Neobvyklá kombinace, ale chuťově zajímavě ladící.
Sladkou tečkou byla netradiční žemlovka s tvarohem, k tomu hruškové pyré a skořicová zmrzlina na medovém plátku.
Nemohu porovnat kvalitu jídla či obsluhy s jinými restauracemi v rámci GRF, osobně jsem byla tady velmi spokojená, kvalita jídla na jedničku, příjemně mě překvapila i velikost porcí. Myslím, že to bylo nejlépe investovaných 600 Kč v tomto měsíci.
Interiér restaurace se mi také velmi líbil, stůl byl přiměřeně vysoký pro pohodlné stolování. A v příjemné společnosti tří spolumensanů čas uběhl, ani nevím jak.
Škoda jen trochu hloupé, zbytečné chyby slečny servírky, která omylem naúčtovala nápoje navíc a opravu účtu nevhodně okomentovala.
Od další návštěvy restaurace Noodles mě to však neodradí, jejich klasické menu – mezinárodní nabídka nudlí – určitě stojí za ochutnávku.