Sraz účastníků byl před jedenáctou u pivovarského muzea a od té chvíle až do večera byla každá minuta sobotního programu nabitá zážitky, a to jak duševními, tak kulinářskými.
Naší první zastávkou bylo plzeňské historické podzemí. Absolvovali jsme zhruba hodinovou komentovanou prohlídku a průvodkyně měla co dělat, aby nás vydolovala z podzemních uliček zase na povrch.
Poté následovala neméně zajímavá prohlídka pivovarského muzea, tentokrát už na vlastní pěst. Nutno poznamenat, že při koupi každého lístku jsme fasovali poukázky na pivo ve vybraných plzeňských restauracích. Proto když přišel čas oběda, šli jsme houfně tyto poukázky uplatnit na Spilku, což je největší plzeňská restaurace s výbornou českou kuchyní a nachází se přímo v areálu plzeňského pivovaru. Pivo tady teklo proudem, a ačkoli jsme si na uvolnění stolu v restauraci museli chvíli počkat, chuťové buňky si nakonec opravdu přišly na své. Po příjemném posezení v restauraci jsme ještě prošli přilehlý obchod se suvenýry, prozkoumali jsme návštěvnické centrum a pak už jsme se vrhli na prohlídku pivovaru Gambrinus, opět pod vedením průvodkyně. Dozvěděli jsme se mnoho z historie i techniky výroby tohoto lahodného moku, dostali jsme šanci vypít ho neomezené množství při rozhovoru se sládkem, který nás také naučil, jak se pivo správně čepuje. Ke konci prohlídky jsme se v interaktivní sekci pivovaru proměnili ve fotbalové hráče, baskytaristy a bubeníky a užili si tak i spoustu legrace.
Co dodat? Snad jen to, že polovina účastníků šla ještě nasáté kalorie vytancovat na kaktusářský bál, což byla skvělá kulturní tečka za celou sobotou. Za všechny zúčastněné bych chtěla poděkovat Dáše Hladíkové za bezchybné naplánování akce a poskytnutí nevyčerpatelné zásoby slevových kuponů, díky kterým nás celá plzeňská trojkombinace přišla na polovinu oproti ostatním smrtelníkům. Děkujeme!