Domů Z akcí a projektů Prázdniny po jihočesku

Prázdniny po jihočesku

Od Marta Frydrychová

Členové MS České Budějovice ani letos v létě nezaháleli a místo pravidelných schůzek si program zpestřili v prázdninovém duchu.

Hned na začátku července proběhly dva týdny příměstského tábora, který byl určen nadaným dětem. Do zajištění se zapojilo několik členů naší místní skupiny, kteří při různých aktivitách pro děti pomohli. Jedinou, ale tou nejlepší odměnou, jim bylo nadšení a radost zúčastněných dětí.

V sobotu 29. července jsme se vypravili do Třeboně na hranou prohlídku Zámecké lékárny „Jak se pan Vok na Třeboň stěhovati ráčil“. Během představení, které vycházelo z historických pramenů, jsme se dozvěděli spoustu zajímavostí z doby Petra Voka a postupně prošli nádherně upravenými interiéry lékárny. V jednu chvíli jsme se stali součástí představení, na nádvoří si společně zatančili a vytvořili špalír na přivítanou pana Voka. Báječný letní sobotní večer většina z nás zakončila v některé z třeboňských kavárniček.

Zážitky z lékárny, příběhy z tábora, a nejen to, jsme hned následující týden sdíleli na tradiční zahrádce u jednoho z našich členů.

V srpnu jsme se rozhodli, že poměříme své síly ve skupinách na únikové hře da Vinciho dílna v Českých Budějovicích. V magických prostorách se se záludnými úkoly postupně popraly tři týmy místních mensanů. Leonardovy hračky a hlavolamy nás opravdu pobavily, únikovka nás naprosto uchvátila a odpoledne jsme si neskutečně užili. Někteří členové, nadšeni ze zdárně vyřešených úkolů, pokračovali ještě následující večery a noci ve společném luštění šifer online.

Poslední srpnovou akcí byly deskové hry v Táboře, které pro naše mladé členy připravil ZVAS Tábor. Děti společně strávily další fajnové odpoledne a rodiče měli příležitost si popovídat a naplánovat další společné aktivity.

Poslední prázdninový víkend vyrazili čtyři dobrovolníci z naší místní skupiny na Víkend dobrovolníků do Vlašimi, kde nasbírali spoustu inspirace do další činnosti a nesdíleli zážitky z léta s ostatními nadšenými dobrovolníky z jiných koutů naší republiky.
Od září se tedy těšíme na viděnou se všemi členy na pravidelných středečních schůzkách a deskovkách, pro děti máme letos připraveny opět šachy a navíc pravidelné pátky, kdy budeme jednou měsíčně střídat matematicko-logické úlohy a tematicky zaměřená odpoledne s našimi lektorkami.

A protože jsme Budějčáci a v naší skupině to žije, slibujeme i spoustu dalších jednorázových akcí, které si společně užíváme a na které se už předem všichni těšíme.

Zanechat komentář

92 − 90 =

Mohlo by se vám líbit