Domů Zahraničí Z ExCommu: Jasná cesta kupředu

Z ExCommu: Jasná cesta kupředu

Od José Luis Martínez
Překlad: Zuzana Kořínková

Žijeme v neustále se měnícím světě a děláme, co můžeme. Pandemie COVID-19 ale byla jako nečekaný úder, který boxera srazí tváří k zemi, a ten se marně snaží pochopit, co se stalo, zatímco sbírá sílu zvednout se a pokračovat v zápase.

Do našich životů vpadl chaos a mnoho z nás muselo hledat nový směr a cestu, kudy se vydat. Posunuly se priority téměř každého člověka, skupiny, organizace a země, a to má samozřejmě vliv i na Mensu. Nyní je obtížnější než kdy dříve dostat se do nové oblasti, provést tam první testování, založit novou národní Mensu a přinést hlavní benefit členství: možnost potkávat úžasné lidi a navazovat s nimi vztahy.

Protože situace vypadá z hlediska mých povinností mezinárodního radního pro rozvoj nejistě a náročně, hledal jsem vhodný úhel, příležitost, jak této nové výzvě čelit. Zjistil jsem, že nové sociální skupiny jsou teď všude žádané víc než kdy dřív, protože krize současně znamená příležitost ke změně. Tato myšlenka mi poskytla ten impuls, který jsem pro vytyčení jasné cesty k budoucnosti našeho milovaného spolku potřeboval.

Kontaktoval jsem tedy úřady v Uruguayi, Chile, Ekvádoru, Bolívii a Paraguayi, abych získal oficiální informace o omezeních při cestování a společenských setkáních, o karanténách a možných místech pro testování IQ. Také jsem se pustil do základů online propagace testování, protože z těchto zemí je velký zájem o založení nové Mensy a na základě zkušeností z Argentiny, Brazílie a Peru mám jasnou představu, jaká je v Jižní Americe skladba naší cílové skupiny.

Nicméně jakmile se omezení pro výjezd z Argentiny mimo Jižní Ameriku trochu uvolní, zaměřím naše úsilí o vytváření nových národních Mens do Nigérie, Estonska, Portugalska, Spojených arabských emirátů a Thajska a naše rozvojové úsilí zacílím na to, aby již zavedené národní Mensy rostly – například v Bosně a Hercegovině, Kolumbii, Kypru, Indonésii, Lucembursku, Severní Makedonii, Pákistánu, Peru a Filipínách. Vím, že to zní jako spousta práce pro jen jednoho člověka – a to je naprostá pravda. Proto vytvářím týmy s dalšími Mensany, kteří mi budou chtít pomoci s dosažením krásného cíle dělat Mensu den po dni větší a lepší.

Pokud byste se chtěli účastnit a máte zájem o tvrdou a vytrvalou práci, kontaktujte mě prosím přímo na e-mailu
development-mil@mensa.org, a to buď v angličtině, nebo španělštině. Budeme potřebovat pomoc s testováním, s překlady, s administrativou, s PR… Pokud máte nějaký nápad, jak přispět, energii na jeho realizaci a otevřenou mysl, dejte mi o tom vědět. Budete v našem rozvojovém týmu vítáni!

Máme před sebou volnou cestu kupředu. To, co potřebujeme, abychom se po ní mohli vydat, je tvrdá práce podpořená láskou k našemu spolku, dobrou strategií a trochou štěstí.
Doufám, že jste všichni v bezpečí a žijete šťastně.

Převzato z Mensa World Journal, 11/2021, číslo 106.

Zanechat komentář

41 + = 43

Mohlo by se vám líbit