Domů Zahraničí LEAP 2015

LEAP (Leadership Exchange Ambassador Program) je program Mensy International, který vznikl v roce 2010. Program každoročně umožňuje vybraným zájemcům prezentovat jejich mensovní projekty na dvou ze tří mezinárodních setkání Mensy (americké, evropské, asijské). Cílem LEAP je výměna zkušeností mezi národními Mensami po celém světě. V rámci setkání americké Mensy proběhly přednášky letošních pěti LEAPáků:

Charlotte Hoyng

Charlotte z Nizozemí prezentovala soutěž pro děti v logických úlohách SlimmerIquiz. V mnohém je soutěž podobná Logické olympiádě, klade si prakticky stejné cíle, ale má i určité odlišnosti. Velký rozdíl je hned v nominačním kole – organizátoři rozešlou e-mail všem školám v podobě prezentace. Děti pak mají na své odpovědi omezený čas a zapisují je na papír. Odpovědi pak opravují sami učitelé. Cílem je, aby učitelé viděli otázky a učili se z nich, jak vlastně logické úlohy mají vypadat, že otázka může mít více správných odpovědí atd. Na škole se na základě výsledků nominačního kola vyberou tři postupující, kteří tvoří tým. V druhém kole tyto týmy soutěží proti sobě a do finále již postupují jen ty nejlepší.

Roberta Kehler

Bobbie z Kanady zaměřila svou přenášku na formu prezentace. V této oblasti má bohaté zkušenosti. Teoretické poznatky prezentovala na praktických ukázkách, navíc velmi zábavnou formou. Pořádáte nějakou akci a nevíte, kam dát stůl, kam postavit nástěnku, kam co dát a jak celou výstavu připravit, aby zaujala co nejvíce lidí? Pak je Bobbie přesně ten člověk, kterého potřebujete.

Stefano Lodola

Stefano z Itálie si jako své téma zvolil SIGHT – program, který v Mense plní podobnou funkci jako couchsurfing. Na téma SIGHT také provedl výzkum mezi mensany a (spíše než zjistil) ověřil slabiny systému. Ve finále přednášky navrhoval naprogramovat web pro SIGHT podobně, jako je tomu na couchsurfingu, což by zmodernizovalo celý program, usnadnilo práci SIGHT koordinátorům, a věřím, že i přilákalo více mensanů, aby tento program využívali.

Thorsten Kreissig

TeeKay z Německa mluvil o networkingu. Sympatické bylo, že to nebylo jen téma jeho přenášky, ale hlavně nám celou dobu setkání předváděl networking v praxi. TeeKay v přednášce přirovnal mensany k super „nadupanému“ sportovním autu, které může jet obrovskou rychlostí, ale my ho necháváme stát v garáži. V prezentaci také uvedl příklady několika akcí a aktivit Mensy, které měly pozitivní vliv na to, jak veřejnost vnímá Mensu.

Hana Kalusová

A nakonec (a ona byla opravdu poslední) byla má přednáška na téma růstu členské základny. České Mense se v posledních pár letech podařilo zdvojnásobit počet členů a nebyla to vůbec žádná náhoda, ale naše systematická práce, ze které jsem se v přednášce zaměřila především na oblast testování, vítání nových členů, udržení členů, aktivity a public relations.

Zanechat komentář

3 × = 3

Mohlo by se vám líbit