Domů Z akcí a projektů Nejčernější koně dostihu

Nejčernější koně dostihu

Od Dagmar Hladíková

Během dostihového odpoledne Charvát České derby ve Velké Chuchli proběhlo jednu červnovou neděli zuřivé klání osmi významných expertů z řad Mensy ČR.

Zmínění znalci zkřížili pomyslné meče na poli sázkařském a již od začátku bylo zjevné, že každý z nich má své specifické know-how zakládající se na strategii zcela odlišné od konkurentů.

Zuzana N. vsadila své studentské kapesné 30 CZK na největšího outsidera 8. dostihu Seenachta (GER) v kurzu 1 : 12. Tento však zůstal (alespoň pro první polovinu letošní dostihové sezony) skrytým talentem.

Strategie Václava S. byla zaměřena především na data. Podle výsledků statistik z předchozích sezon a úrovně handicapů zcela neomylně sázel ve všech dostizích na vytipované favority, kteří ale zarputile dojížděli na posledních místech.

Zuzana Š. se zaměřila především na šarm a grácii zapsaných hřebců a klisen, které neoblomným okem módní policie hodnotila z terasy nad pedokem. Sázkou v 7. nejdůležitějším dostihu na elegantního hřebce Buonarottiho (GER) v kurzu 1 : 10 však svoji strategii zařadila mezi zcela nevýdělečné.

Nezazářila ani Dagmar H., která opovrhujíc čímkoli, včetně příslovečného „štěstí v lásce, neštěstí ve hře“, v 7. dostihu Charvát České derby demonstrativně vsadila v kurzu 1 : 80 na outsidera Love Me (GER), který (zcela proti jejímu záměru) dojel mezi prvními a přinesl tak překvapivou výhru.

Pokud jde o klání dvoučlenných týmů, zaskočit výhrou se nenechali Jana a Jan H., kteří tipovali vítěze mezi zvučnými jmény jako Mikesch (IRE), Kreola Tyger, Cut Me Loose (GB) nebo Mister Westminster (GB). Žádný z uvedených nepřekvapil a nedojel mezi prvními.

Jako pravděpodobně nejúspěšnější se ukázalo taktizování týmu Samuel a Eva O., kteří ctili názory profesionálních bookmakerů a sázeli převážně na favority. Jejich opatrná chůze podél zdi vynesla tolik, aby si za pouhé jedno odpoledne vydělali dostatek prostředků na zakoupení vlastního dostihového koně. Plyšového. Držíme palce, aby se příští dostihovou sezonu umístil.

I přes dílčí neúspěchy dojeli domů všichni zúčastnění experti na dostihové sázení obohaceni. Obohaceni o poznání, že sázením si na sebe (asi) nevydělají, ale že sázení na koně je psina.

Zanechat komentář

5 × 1 =

Mohlo by se vám líbit