Domů Z akcí a projektů Grand Restaurant Festival 2014

Grand Restaurant Festival 2014

Od Redakce
Marinovaná jehněčí kotletka s lanýžovým pyré, jehněčím jus a plátky čerstvého lanýže

Po minulých ročnících, kdy by člověk nejraději navštívil všechny restaurace, jsem měla problém tento rok vybrat alespoň tři. Nakonec jsem navštívila čtyři a mé prvotní zklamání bylo vyváženo naprosto jedinečným chuťovým zážitkem, o který se všechny tyto čtyři podniky zasloužily.

Jedním z mých tipů byla od začátku restaurace La Truffe. Podnik, kde jsem nikdy předtím nebyla, zato mnoho pozitivního slyšela. Je to typ restaurace, do které při procházkách Prahou asi jen tak nezapadnete. Ale kdybyste přece jenom zapadli, nebudete podle mě zklamáni.

Všichni z naší skupinky zvolili tříchodovou degustaci. Začínali jsme tedy cibulovým velouté s rillettes ze zajíce a plátky černého lanýže. Kromě luxusního chuťového zážitku musím zmínit i velmi krásné prostředí salonku St. Tropez a velmi pěkný jídelní servis. Velouté bylo podáváno v krásných bílých asymetrickým miskách.

U stolu

Mezi jednotlivými chody se nám maximálně věnoval číšník Michal. Samozřejmě chvíli trvalo, než jsme se osmělili, ale potom se rozvinula velmi příjemná a pro mě zajímavá přednáška o lanýžích, o historii používání, o pěstování, uchovávání a samozřejmě také o restauraci, majiteli a kuchaři. Současně mezi námi koloval košíček s bílým a černým lanýžem, mohli jsme si osahat, očichat a museli odolat pokušení se zakousnout.

Druhým chodem byl pečený filet z mořského vlka s marinovanou zeleninou a mikrobylinkami. Tato výborná kombinace mě v myšlenkách přenesla o pár měsíců zpátky na dovolenou u moře, k tomu výborné víno a domácí houstičky.

Třetím chodem byla jehněčí kotletka s bramborovým pyré s kapkou lanýžového oleje a samozřejmě plátky lanýže. Na tento chod jsem se těšila nejvíc a také jsem si nejvíc pochutnala. Jehněčí patří už několik let k mým nejoblíbenějším masům a tady bylo připraveno opravdu mistrovsky.

Degustaci jsme završili dezerty, kávou a jako pozornost podniku jsme dostali lanýžový likér. Na naše přání se nám přišel ukázat i kuchař této restaurace a jako vzpomínku na příjemný večer jsme pořídili několik fotek a také zápis do knihy hostů.

La Truffe je restaurací, kam bych se určitě ráda vrátila a určitě ji doporučím svým přátelům.

Společné foto s personálem restaurace

Autor: Michaela Kubaníková

Zanechat komentář

76 − 72 =

Mohlo by se vám líbit