Domů Zahraničí Cestovatelka z Hongkongu v Brně

Cestovatelka z Hongkongu v Brně

Od Tomáš Sedláček

Po několika dnech pokračujících dešťů se protrhly mraky. Na jižní Moravě takovou průtrž nepamatujeme minimálně od poslední zimy. Hned jak to skončilo, přijela 14. 5. 2013 na návštěvu slečna Fang ze Zvláštní správní oblasti Čínské lidové republiky Hongkong. Tak zní oficiální název.

Na začátek naší cesty jsme se vydali ke kostelu Petrov. Prohlédli jsme si kostel. Pak jsme šli na hrad Špilas a návštěva mi na sebe práskla, že má ráda architekturu, zejména kostely. Mnoho jejích přátel ve Zvláštní správní oblasti Čínské lidové republiky Hongkongu je křesťany. Vedl jsem tedy dále naše kroky do dalších dvou kostelů a návštěvě se tam líbilo. Pak jsme se na její přání rozdělili a zbytek večera strávila Fang sólo prohlídkou města, byla např. fotit hlavní vlakové nádraží, které na ni udělalo dojem.

Fang studuje marketing a byla tak již např. na Středním východě, dále ovládá čtyři jazyky. Svůj a angličtinu, japonštinu a korejštinu. Ve své zemi se ráda schází s mensany a hraje deskové hry. Je mi líto, že jsem ji nemohl vzít na setkání Mensy v našem městě, kde se také takovéto hry hrají. Minulo se pouze o týden.

Další kroky cestovatelky směřují snad do Prahy a určitě do Polska. Jelikož Polsko znám lépe než své boty, dovolil jsem si ji inspirovat devíti polskými městy, která na mě udělala dojem svou architekturou.

Návštěva byla v Brně dva dny, tak jsem jí poskytl také přespání. Druhý den ráno jsme se rozloučili, já šel do práce a tiše „záviděl“ mladým studentům jejich svobodný cestovatelský život. 🙂

Zanechat komentář

36 + = 46

Mohlo by se vám líbit