Domů Z akcí a projektů SIGurmán v hotelu Yasmin

SIGurmán v hotelu Yasmin

Od Redakce
Menu bylo vynikající, předkrmem bylo dušené přeštické prasátko. V kombinaci s hráškovým svítkem, celerovým pyré a fialovými bramborami, které chuťově připomínají pečené kaštany, bylo dokonalé.

A čím je přeštické prasátko, lidově přeštík, jedinečné? Je to původní české plemeno vyznačující se vysokou vrstvou tuku, pro kterou bylo původně chováno, dále vysokou plodností a výbornými mateřskými vlastnostmi. Pan číšník nás informoval, že je přeštické prasátko užitečné také jako potenciální dárce srdeční chlopně – to mě velmi zaujalo, bohužel přes vydatné googlení se mi to nepodařilo ověřit. Každopádně pomník, který má v Přešticích, má zaslouženě.

Hlavním chodem bylo mé druhé nejoblíbenější maso – jehněčí svíčková, upravená medium rare tak, jak se na kvalitní maso sluší a patří. Ve vedlejších rolích účinkovaly omáčka z majoránky, pyré z brambor a libečku a opečený tuřín. Neobvyklá kombinace, ale chuťově zajímavě ladící.

Sladkou tečkou byla netradiční žemlovka s tvarohem, k tomu hruškové pyré a skořicová zmrzlina na medovém plátku.

Nemohu porovnat kvalitu jídla či obsluhy s jinými restauracemi v rámci GRF, osobně jsem byla tady velmi spokojená, kvalita jídla na jedničku, příjemně mě překvapila i velikost porcí. Myslím, že to bylo nejlépe investovaných 600 Kč v tomto měsíci.

Interiér restaurace se mi také velmi líbil, stůl byl přiměřeně vysoký pro pohodlné stolování. A v příjemné společnosti tří spolumensanů čas uběhl, ani nevím jak.

Škoda jen trochu hloupé, zbytečné chyby slečny servírky, která omylem naúčtovala nápoje navíc a opravu účtu nevhodně okomentovala.

Od další návštěvy restaurace Noodles mě to však neodradí, jejich klasické menu – mezinárodní nabídka nudlí – určitě stojí za ochutnávku.

Autor: Michaela Kubaníková

Zanechat komentář

× 2 = 12

Mohlo by se vám líbit