Domů Z akcí a projektů Můj první mensovní výlet aneb Návštěva jeskyně Býčí skála a Výpustek v Moravském krasu

Můj první mensovní výlet aneb Návštěva jeskyně Býčí skála a Výpustek v Moravském krasu

Od Tomáš Nováček

V neděli 22. května jsme se vydali do Moravského krasu. Pořadatelka Zdenka Pániková si pro nás připravila velmi zajímavý program, včetně slunečného počasí.

Dopoledne jsme navštívili jeskyni Býčí skála. Jedná se o druhou největší jeskyni v ČR. Běžně není komerčně přístupná veřejnosti, oproti ostatním jeskyním v této lokalitě. Svůj název dostala podle malé bronzové sošky býčka, kterou zde našli v minulém století bratři Feklové.

Po téměř dvou hodinách strávených v jeskyni jsme si všichni udělali asi dvoukilometrovou procházku podél Křtinského potoka na Starou huť, také nazývanou jako huť Františka.

Příjemně znaveni jsme se sešli v nejbližším občerstvovacím zařízení. Čas oběda jsme strávili v pěkném interiéru, kde nám příjemná obsluha sdělila, že není v podstatě nic k jídlu, kromě klobás.

Odpolední návštěva jeskyně Výpustek byla rovněž velice zajímavá. Mohli jsme zde zhlédnout nejen pozůstatky vojenské továrny z minulého století, ale i jedinečný gepardí vzor vzniklý srážením sazí, které jsou důkazem dávného požáru továrny z 2. světové války.

A moje pocity na závěr? Živí aktivní mensané jsou normální, společenští a nekoušou. Po ročním pasivním členství chci být aktivní členkou a těším se na další akce.

 Velitelství ve Výpustku, foto: Pavel Terber

Autor: Charlotte Vlková

Zanechat komentář

9 + 1 =

Mohlo by se vám líbit