Domů Věda a rozhovory Kariérní podpora

Kariérní podpora

Od Redakce
Těší nás, že má tolik lidí zájem o podporu svého kariérního rozvoje. Děkujeme za maily, dotazy, podněty a vlastně za veškerou zpětnou vazbu, díky níž víme, že vaše účast v projektu neskončila vyplněním osobního listu. Neostýchejte se ozvat, pokud se vám třeba zdá, že od nás, koordinátorů projektu, nepřichází odezva tak rychle, jak byste si představovali.

Naším zájmem je, aby ti, kdo hledají nové uplatnění, je našli co nejdříve a také aby byli uspokojeni ti, kteří práci nehledají, ale chtějí být informováni o pozicích, které je zajímají.

I když jsme na vás od července už dva a můžeme vám s lecčím poradit a pomoci, to hlavní stejně zůstane na vás. A sice to, že při hledání nového místa musíte být aktivní především vy sami.

Své šance na nové místo zvýšíte tím, že budete pravidelně sledovat nabídku volných pracovních míst buď na inzertních serverech, nebo přímo na webech společností, které vás zajímají. V případě, že vás nějaká nabídka zaujme, odpovězte na ni co nejdříve. Současný trh s volnými pracovními místy je totiž specifický tím, že se na některá místa sejdou i stovky odpovědí. Vhodné je mít i přehledný životopis, nejlépe na jedné stránce.

A nenechte se odradit už zprofanovanou formulací personálních agentur i firem, že si vaše údaje zařadí do databáze a ozvou se vám, až budou mít něco vhodného. Třeba se někdy opravdu ozvou. A trochu optimismu na závěr: podle posledních údajů ČSÚ (třetí čtvrtletí 2011) nezaměstnanost v ČR klesá. 🙂

Autor: Čestmír Kalus

Zanechat komentář

− 1 = 2

Mohlo by se vám líbit