Domů Z akcí a projektů Z Pardubic: Poprvé geocacherkou

Z Pardubic: Poprvé geocacherkou

Od Redakce

Tak dneska to vypukne. Je sobotní dopoledne a já nemohla ani dospat. Na poslední schůzce naší pardubické skupiny bylo odhlasováno, že příští (tedy ta dnešní) schůzka proběhne netradičně v sobotu a tentokráte (pro některé z nás včetně mě poprvé) mimo klubovnu. Budeme se věnovat geocachingu – slovo pro mne zcela cizí. Ještě že se našlo dost odborníků, kteří mi během měsíce vysvětlili, o co se vlastně jedná. Dostali jsme za úkol vyřešit několik míst výskytu – moc se mi to nedařilo, ale alespoň byla snaha materiály vytisknout a vzít s sebou.

A je to tu: Je 13:00 a my se začínáme scházet na náměstí. Nakonec je nás tu docela dost: Jana, Zdena, Lukáš, Honza, také Marta a Vítek z Hradce a já. Zjišťuji, že v tom nejsem sama – Honza je na lovu také dneska poprvé. Jdeme na to – první cache je na dosah, ale je tu problém. Cache je umístěna na náměstí a lidí tu chodí více než dost. Nakonec se vše povede tak, jak má – super. Jdeme dál, po chvilce se nám cache množí a množí. Zlom nastává až u jedné (to už lovíme asi 90 minut) – jedná se o „pohodovou popracovní“ a má být umístěna někde uprostřed jednoho z pardubických mostů. Celá naše skupina hledá a hledá, ale nikde nic. Už se pomalu chystáme odejít bez úlovku, a vtom to přijde. Poodejdu kousek stranou od středu a najednou to zahlédnu … je to ono? Ano, můj první magnetický proužek se souřadnicemi a následně má první cache.

Nakonec si ti nejlepší připsali do sbírky až 8 úlovků. Vzhledem k náročnosti lovu byl závěr schůzky předem znám – občerstvení v restauraci stálo za to. Už je domluven další odchyt – tentokrát pojedeme do Hradce … tak už zbývá jen říci „Lovu zdar“.

Autor: Eva vavřinová

Zanechat komentář

91 − = 83

Mohlo by se vám líbit