Domů Z akcí a projektů Business Club: Setkání s profesorem Janem Švejnarem

Business Club: Setkání s profesorem Janem Švejnarem

Od Redakce

Profesor Švejnar při besedě zdůraznil význam vzdělání mladé generace, zejména v matematice a angličtině. Rovněž velký důraz klade na rozvoj logického myšlení. Ocenil myšlenku podpory rozvoje talentovaných žáků a studentů. Profesor Švejnar ocenil aktivity, které Mensa ČR v této oblasti vyvíjí.

„Pro konkurenceschopnost ekonomiky je lidský kapitál zásadní. Největší potřebu českého školství vidím v důrazu na kvalitní vzdělání a rozvoj nadání studentů na všech úrovních,“ řekl Jan Švejnar v debatě se zástupci Mensy ČR.

Kromě diskuse týkající se vzdělání a podpory jeho rozvoje jsme hovořili i o ekonomické krizi a transformaci české ekonomiky v 90. letech. Profesor Švejnar vždy zastával názor, že transformace ekonomiky a privatizace měla proběhnout až po důkladném legislativním ošetření těchto aktivit. Škody vzniklé divokou privatizací, jejichž dopady pociťujeme dodnes, tak mohly být minimalizovány. K tomuto kroku nicméně chyběla politická vůle.

Beseda se odvíjela v živém a konstruktivním duchu. Velká škoda, že pan profesor nás musel vzhledem k jeho dalším povinnostem opustit. Posíláme mu velký dík.


Autor: Václav Janoušek

Zanechat komentář

9 × = 72

Mohlo by se vám líbit