Domů Zahraničí SIGHT: Eugenio

SIGHT: Eugenio

Od Jana Votrubcová

Byl pátek odpoledne. Těšila jsem se, že za chvilku vypnu počítač a za tři hodiny dorazím domů do Plzně a budu mít po dlouhé době téměř volný víkend. Avšak v poslední chvíli před odchodem jsem si ve své emailové schránce přečetla mail od Zuzky Polákové, naší SIGHT zpravodajky.

Přeposlala mi zprávu od Eugenia Rustica, kolegy z italské Mensy, jemuž právě skončila konference zaměřená na počítačovou grafiku a hledal někoho, s kým by v Plzni nebo v Praze mohl zajít na pivo a popovídat si.

V Plzni a Ital, supr! Popovídám si italsky ve své milované Plzni! Večer jsem Eugenia vyzvedla v jeho hotelu a domluvili jsme se, že půjdeme na pivo a povečeříme nějaké typicky české jídlo. V restauraci U Mansfelda jsme si dali svíčkovou s brusinkami a houskovým knedlíkem a zapili ji dvanáctkou. Prý mu svíčková chutnala, ale na jeho italský žaludek to bylo trochu těžké. A protože páteční večer byl ještě mladý, vzala jsem ho do baru v 16. patře věžáku v centru Plzně, odkud je krásný výhled na město.

I v sobotu večer jsme vyrazili na večeři a domluvili se, že v neděli zajedeme do Prahy a Eugenio využije nabídku Alenky Novotné a přespí u ní do pondělního rána, kdy odlétá zpátky na Sicílii.

Do Prahy jsme dorazili až po poledni, a tak nám na prohlídku Karlova mostu, Staroměstského náměstí a Hradčan zbylo pouze pár hodin, ale i tak byl Eugenio Prahou nadšený.

Večer jsem již naši milou italskou návštěvu předala Alence a Martě, které ho vytáhly na koncert.

Zanechat komentář

− 2 = 3

Mohlo by se vám líbit