Miss Mensa

Od Redakce

Akce měla oficiální začátek v 18 hodin. Kdo přišel skutečně včas, mohl si vyzkoušet Supertest IQ, který je vhodný pro otestování osob s hodnotou IQ nad 140. Návštěvníci měli k dispozici také mnoho stolních her, a tak se před samotným zahájením mohli příjemně zabavit.

Po 19. hodině začalo tolik očekávané představení letošních finalistek Miss Mensa. Pro přítomné pány bylo jistě velkým zklamáním, že několik dívek odřeklo účast, a tak se nám představily pouze čtyři krásné a inteligentní slečny, členky naší Mensy.

První byla na programu volná disciplína, při které jsme viděli nejen tanec, ale také exotický hudební nástroj didjerida, který představila Sára Märcová. Vypadal jako dlouhá dutá větev, do které se různě foukalo a podle toho vyluzovala různé tóny. Dále se nám finalistky představily, pohovořily o svých zálibách a od nyní již bývalé vicemiss Zuzky Vytiskové dostaly několik záludných otázek, na které musely pohotově reagovat.

Všechny odvážné finalistky letošního ročníku Miss Mensa ČR se budou celý rok pyšnit titulem miss. Za Miss Mensa zvolila porota Janu Jeřábkovou z Českého Krumlova, 1. vicemiss Mensa se stala Sára Märcová z Chomutova a titul 2. vicemiss Mensa patří slečnám Veronice Tomášové ze Žatce a Markétě Sypecké z Liberce.

Děkujeme Václavu Fořtíkovi, hlavnímu organizátorovi, moderátorovi a jednomu z porotců, za uspořádání zajímavé akce. Poděkování patří také ostatním přítomným porotcům – předsedovi Mensy Tomáši Blumensteinovi, 1. místopředsedovi Romanu Brzuskovi, členovi SR OGB Petru Čavojskému, Miss Mensa 2007 Michaele Široké a loňské Vicemiss Mensa Zuzaně Vytiskové.



Zleva: 1. vicemiss Mensa Sára Märcová, Miss Mensa Jana Jeřábková,
2. vicemiss Mensa Veronika Tomášová a současně Markéta Sypecká
(autor: Roman Brzuska)



Miss Mensa Jana Jeřábkovká
(autor: Roman Brzuska)

Autor: Jana Hesová

Zanechat komentář

− 1 = 2

Mohlo by se vám líbit