Domů Tvorba mensanů www.hearth.net

www.hearth.net

Od Redakce

Naštěstí se objevilo ve světě něco nového a to je občanské sdružení Adato Paradigma. Jedná se o neziskovou organizaci, která nabízí lidem přes web www.hearth.net možnost zdarma pomoci ostatním v tom, co potřebují. Není to jen o tom, že dáváte, ale pokud budete zase na oplátku cokoliv potřebovat, tak někdo jiný pomůže vám. Je to svět bez peněz, kde přispíváte komunitě a někdo jiný na oplátku přispívá vám. Nedostanete za svoji činnost peníze, ale pomoc od jiných.

Ukážeme si to na reálném příkladu, který se stal. Osoba A (má maličkost) se zapojila cca před dvěma měsíci do Hearthu. Osoba B potřebovala kompletní servis notebooku. Všechno zazálohovat, přeinstalovat a znova nastavit. Vybral jsem si tuto aktivitu a do týdne jsem ji realizoval. Byl jsem pozitivně ohodnocen. Pak přišla na řadu moje potřeba a to, že jsem chtěl uvést do tajů copywritingu. Před měsícem se ukázala osoba C, která mi nabídla, že to se mnou projde. Poslal jsem jí článek, upravila jej a napsala i proč jej tak upravila, abych se z toho mohl poučit. Když si tak uvědomím, že budu vyřizovat živnostenský list, kdy k zaměstnaneckému poměru přidám ještě podnikání, tak vím, kde budu hledat účetní, a mohu garantovat, že v případě spokojenosti jí doporučím uvést tuto zkušenost do životopisu. Velmi rád budu dělat i referenci pro potenciálního zaměstnavatele. On totiž každý dobrý skutek bývá po zásluze odměněn.

Studujete? Můžete nabýt dobrou praxi k tomu, abyste poté získali své vysněné zaměstnání. Celá myšlenka je postavena na tom, že každý něco potřebuje, a pomáhá tyto lidi dávat do jedné komunity. A aby to nebylo moc složité, tak nemusíte hledat instalatéra, který potřebuje udělat webové stránky, abyste si navzájem vyměnili práci. Najdete instalatéra a komukoliv jinému uděláte webové stránky a ten naopak pomůže instalatérovi. Pokud hledáte praxi v oblasti, které se chcete věnovat, tak zkuste www.hearth.net. Můžete jen získat. V současné době již běží veřejná beta verze, a pokud chcete systém vyzkoušet, tak mi napište, dám vám pozvánku (potřebuji jméno, příjmení a email).

Redakce si dovoluje zopakovat část tiráže a znovu připomenout, že články zde obsažené jsou názory jednotlivých autorů, nikoliv názory Mensy ČR.

Autor: Josef Sysel, redakčně upraveno

Zanechat komentář

20 − 11 =

Mohlo by se vám líbit