Domů Z akcí a projektů SIG Managerský START UP!

SIG Managerský START UP!

Od Redakce

rea_001Myšlenka nového SIGu vznikla vcelku jednoduše, když mě jeden z účastníků mé podzimní „hravé přednášky“ oslovil s tím, že pokud v budoucnu zorganizuji něco podobného, rád se zase připojí. Po vlastním krátkém průzkumu mezi mensany jsem nabyl přesvědčení, že založit nový SIG v tomto směru je vskutku výborný nápad, a ihned jsem ho začal realizovat. Kontaktoval jsem zájemce z řad mensanů z Brna a okolí a jménem zakladatelů, tedy svým, Radima Nováka a Petry Glassové, jsem poslal žádost o schválení jména SIGu.

Dovolte mi tedy nyní představit blíže nový SIG Manager a předně jeho samotnou vizi. Vizí SIGu Manager je být prostorem pro předávání praktických informací a zkušeností z oblasti managementu a budování osobnosti manažera. Základním pilířem SIGu Manager jsou dílčí tematické přednášky doplněné o různé testíky, krátké hry a doplňující videoukázky a nedílné zastoupení zde samozřejmě mají i krátké a věcné diskuse. Samotná úroveň těchto přednášek a potažmo celého SIGu by měla být na střední úrovni, či chcete-li průměrná. To znamená, že se přednášky budou odvíjet spíše v duchu základů. Je tomu tak proto, aby mohl být SIG Manager otevřenější a přístupnější mensanům jak co do věku, tak i do vzdělání. Témata jsou tedy volena jasně a srozumitelně. Příkladem může být téma našeho prvního setkání, které znělo „verbální komunikace“, anebo následující čerstvě novoroční téma „neverbální komunikace“. Dalšími tématy jsou například osobnost manažera, umění prezentace, teambuilding a týmové role, personální dovednosti a typologie osobnosti, zajímavosti z managementu, kreativita a inovace, brainstorming a jiné. Poslední důležitou informací je to, že se přednášky budou konat ve městě Brně, a to jednou měsíčně.

A jak taková přednáška v rámci SIGu probíhá? Pro inspiraci může posloužit naše první tříhodinové poznávací setkání, které se na podzim 2013 konalo díky Petře Glassové v nových prostorách moderního kancelářského komplexu Spilberk Office Centre. Po úvodním osminásobném seznámení jsme si řekli, co od nového SIGu očekáváme, a rovnou jsme přešli k dotazníku, jehož výsledky jsou zde přiloženy. Následovala krátká přednáška o komunikaci obecně, potom o verbální komunikaci, která byla proložena videoukázkou, hned nato jsme rozebrali test nazvaný „firemní večírek“, vysvětlili si podstatu a pravidla tzv. small talk a ke konci si ještě všichni zkusili z řečnických důvodů známé krátké dechové cvičení, ukázku z knihy Dášeňka od pana Karla Čapka. Nakonec si při loučení všichni vyjadřovali své dojmy a pocity a já byl také spokojený, protože na základě nich se bude moci SIG Manager dále rozvíjet.


Autor: Stanislav Wolf

Zanechat komentář

× 6 = 60

Mohlo by se vám líbit