392 Pravidelní návštěvníci jsou osoby zájmů různých, všichni však mají společnou zálibu v dobrém jídle. Navázali jsme proto na úspěšnou jarní ochutnávku sushi a pojali naše prázdninová setkání jako gurmánské turné. Červencová schůzka se uskutečnila ve zdejší indické restauraci The Royal Maharaja. Prostředí bylo stylové a jídla, jejichž základem byla cizrna nebo kuřecí či jehněčí maso s přídavkem kari, garam masala, zázvoru a dalších exotických koření, podávaná s ochucenými plackami chapati, opravdu vynikající. Trochu rozpačitější jsme byli při hodnocení nápojů. Indický sirup svou barvou i chutí připomínal dětský sirup proti kašli a mléčný nápoj zvaný růžové lassi byl uměle sladký. Celkově jsme však byli velmi spokojeni a další setkání plánovali v obdobném duchu. Na srpnové schůzce jsme ochutnávali známější čínskou kuchyni. Kromě klasických čínských jídel jsme zkusili například černá vejce, smaženou zmrzlinu či bento, což je jídlo servírované v krabičce s přihrádkami pro jednotlivé chody. Od září se schůzky místní skupiny opět konají v našem tradičním působišti, tj. ve vinném sklípku U Královny Elišky a rádi na nich uvítáme každého, kdo má zájem o setkání s dalšími mensany z Hradce Králové a okolí.
Prázdninové gurmánské turné v Hradci Králové
Předchozí