Domů Mensovní zprávy Rozšířující nabídka testů

Rozšířující nabídka testů

Od Redakce
Mensa ČR pro uspokojení poptávky po komplexnějších testech zaměřených na osobnostní a kariérní diagnostiku navázala spolupráci se společností POINTS Psychometry, s. r. o., která těmito testy disponuje. Testy může každý zájemce absolvovat v klidu domova u svého PC a výsledky si ihned sám vytiskne. Tyto testy neslouží jako vstupní do Mensy ČR, ale mohou Vám pomoci při výběru směru, kterým se dát ve studiu či profesní dráze, nebo pomoci osvětlit rysy Vašeho temperamentu.

Dotazník typologie osobnosti

Typologický dotazník zaměřený na specifikaci silných a slabých stránek testované osoby včetně doporučení, jak vést rozhovor, tipy pro efektivní a úspěšné řízení kariéry a konkrétní specifikace mezilidské komunikace. Je připraven pro dvě věkové kategorie 10 – 14 let a 15 a více let. Při objednání dotazníku typologie osobnosti prostřednictvím Mensy ČR automaticky získáváte slevu 5 % z původní ceny 400 Kč. Vaše cena tedy bude 380 Kč.

Komplexní kariérový dotazník

Psychologická diagnostika, která je standardizovaná na žákovskou a studijní populaci od 12 let věku, pomáhá všem, kteří stojí před rozhodovacím problémem a přemýšlí, který studijní, respektive pracovní směr je pro ně optimální. Diagnostická metoda je určena všem, kteří váhají nad studijními obory, které je lákají či baví, a kteří nechtějí udělat krok špatným směrem. Všem těm, kteří si chtějí potvrdit správnost oboru a následné profese, kterou si již zvolili, protože každý krok špatným směrem znamená, zejména v mládí, zbytečnou ztrátu času, energie a financí. Unikátní systém pro vhodný výběr studijní dráhy a následného profesního zaměření vycházející z vědecké metodiky aplikované poradenské psychologie. Metoda je na jedné straně založena na objektivním posouzení schopností testované osoby (vrozený intelekt, verbální a analytické myšlení a kvantitativní myšlení) a na straně druhé na její svobodné preferenci činností, kompetencí a profesní volby. Zohledněna je samozřejmě také sebeanalytická zóna subjektivní reflexe a intenzita lžiskóre pro optimální platnost metody (monitorujeme také vlastní vyjádření testované osoby a míru ovlivnění někým, kdo na něj má autoritativní vliv). Je připraven pro dvě věkové kategorie: 12 – 15 let a 16 a více let.

Při objednání komplexního kariérového dotazníku prostřednictvím Mensy ČR automaticky získáváte slevu 5 % z původní ceny 800 Kč. Vaše cena tedy bude 760 Kč. Pokud jste již v minulosti absolvoval/a vstupní test do Mensy ČR a Váš výsledek je uložen v naší databázi, pak můžete vypracovat dotazník bez části zjišťující Vaše IQ. Jeho hodnotu zadáme dle údajů z předchozího testu. V tom případě bude Vaše cena 720 Kč. Tuto možnost zvolte pouze, pokud souhlasíte se zadáním výsledku Vašeho vstupního testu uloženého v naší databázi do vstupních údajů dotazníku.

Komplexní kariérní diagnostika od společnosti POINTS Psychometry, s. r. o. je jedinou diagnostikou sui generis na trhu v ČR. Z pohledu testované osoby se jeví jako mnoho různých otázek jdoucích v rychlém sledu za sebou (obrázky, slovní podněty, předkládaná tvrzení, možnost vlastní volby, vlastní subjektivní hodnocení apod.). V pozadí je to však striktně a precizně diferencovaný soubor jednotlivých modulů pro co nejpřesnější určení výsledků.

Metoda se skládá z následujících částí:

Objektivní část, tzv. kvantitativní zóna, kde testovaná osoba vybírá správnou variantu řešení z nabídnutých možností:
  • oblast obecného intelektu
  • oblast verbálního myšlení a analytického myšlení
  • oblast numerického a operantně numerického myšlení
Subjektivní část, tzv. kvalitativní zóna, kde testovaná osoba vybírá tu variantu, která je jí nejbližší:
  • oblast zájmů a preferencí (co testovanou osobu baví)
  • oblast kompetencí (co testovaná osoba umí a dokáže)
  • oblast oblíbenosti typu profese (jakou profesi by testovaná osoba dělala ráda)
a negativní složky:
  • oblast nerozhodnosti (i přes zdání, že je testovaná osoba jistá svým výběrem, měříme, nakolik je tato oblast pravdivá)
  • oblast ovlivnění (zde měříme, nakolik je testovaná osoba ovlivněna nějakou autoritou i přes zdání, že je již rozhodnutá ve svém postoji)
Standardizace

Maximální reliabilita testové metody je 0,91.
N0 = 80 probandů
N1 = 1100 probandů
Split-half= N1=0,89; N2=0,89

Pokud máte o tuto diagnostiku zájem, přihlášku najdete na: http://www.mensa.cz/testovani-iq/typologie-osobnosti/.

Autor: Dana Havlová, dana.havlova@mensa.cz

Zanechat komentář

9 + 1 =

Mohlo by se vám líbit