Domů Mensovní zprávy Zpráva pro valnou hromadu Mensy v roce 2009 za kapitolu časopis

Zpráva pro valnou hromadu Mensy v roce 2009 za kapitolu časopis

Od Tomáš Kubeš

Časopis Mensa prošel v minulém roce (od předchozí valné hromady) radikální změnou vzhledu, spojenou s významným omlazením a zpestřením celkového grafického stylu, kterou přinesla změna na postu sazeče, kde Petra Pelikánová vystřídala Luďka Kováře. Především díky ochotné, obětavé a zodpovědné práci všech členů redakce a zájmu přispěvatelů z řad členů došlo také ke zlepšení kvality nejen po stránce grafické, ale i po stránce obsahové.

Největší rezervy v současnosti vidím ve stálém nevyužití potenciálu získávání příjmů z reklamy, které by umožnily zaplatit mimo jiné kvalitnější papír a barevný tisk. Reakcí na tento stav je počínaje nadcházejícím číslem významné snížení cen reklamy.

Na závěr bych chtěl na tomto místě upřímně a srdečně poděkovat lidem, díky jejichž obětavé práci mohl časopis v předchozím roce vycházet, především: Petře Pelikánové, Jiřině Vlkové a Hance Svobodové; dále pak členům redakce: Lence Brzuskové, Erice Daňkové, Lucii Kučerové, Lucii Malechové, Pavlu Opltovi, Veronice Partikové, Lucii Svitákové a Vilému Váchovi; překladatelům: Barboře Adlerové, Milanu Bubalovi, Haně Erbsové, Jiřímu Chmelovi, Zuzaně Polákové a Petru Psutkovi; korektorům: Veronice Flídrové, Martinu Hájkovi, Čestmíru Kalusovi, Janu Kašparovi, Ivo Kučerovi, Vojtěchu Pišlovi, Evě Tobiášové, Danielu Urbánkovi a Zdence Vojáčkové, dále všem mnohým přispěvatelům, bez Vás by nebylo ani co opravovat, ani co sázet, a samozřejmě i Vám laskavým a tolerantním čtenářům.

Autor: Tomáš Kubeš

Zanechat komentář

63 − 60 =

Mohlo by se vám líbit