Domů Mensovní zprávy Vyhodnocení ankety časopisu Mensa

Vyhodnocení ankety časopisu Mensa

Od Redakce

V první řadě bych velice rád upřímně poděkoval všem, kteří se rozhodli zaslat nám svůj názor! Těšíme se v redakci na všechna vaše hodnocení, jak pozitivní, tak negativní. Samozřejmě hezká sladká slůvka se čtou příjemněji a je hezké i důležité vědět, že naše práce má smysl, když už se s ní prakticky zadarmo děláme, nicméně umíme si přečíst i věcnou kritiku a pokusíme se na vaše návrhy zareagovat a zmíněné problémy odstranit.

Prakticky všichni ocenili (nebo tolerovali) nové hlavičky a patičky. Naopak nejvíce kritiky sklidilo nové provedení názvu časopisu. Uznávám, ambigram je poněkud neobvyklý. Doufám však, že část negativní odezvy pramenila z toho, že z důvodu tiskové chyby vypadla podstatná část názvu v klasické latince; více naleznete ve zvláštním rámečku – s textem vzhůru nohama. Pokud ani tato úprava nepomůže, jsme otevřeni diskusi o nové podobě názvu. Titulní stranu jako takovou jsme na základě vašich ohlasů lehce pozměnili již v tomto čísle.

Jisté udivení mezi čtenáři způsobilo nové provedení názvů článků. Mnoho z vás hledalo systém v barvách a velikostech písma. Vysvětlení je prosté, velikosti a hlavně barvy nadpisů jsou voleny tak, aby stránka působila opticky vyváženě a rovnoměrně – schválně se zkuste podívat z větší dálky, neexistuje však žádné exaktní pravidlo. Nicméně slibujeme, že s černou barvou budeme napříště více šetřit. Tato varianta je výsledkem volby mezi striktní uniformitou s jasnými pravidly a lehce hravou formou zajímavěji využívající prostor stránek; s ohledem na zaměření časopisu nám nakonec přišla lepší kreativnější varianta.

Autor: Tomáš Kubeš

Zanechat komentář

77 − 69 =

Mohlo by se vám líbit